tiistai 19. kesäkuuta 2012

Olohuone ja wc

Ja tapetointi sen kun jatkuu. Nyt vuorossa olohuone ja vessa.
Tältä näytti ennen:

Hurmaava feikki-ikkuna sammakoineen!Ja tältä näyttää nyt:


Turkoosia linjaa jatketaan

Ruskea tehosteseinä


Vessa:


ennen...

...jälkeenVessasta tykkään kovasti. Seinälle tuli luontoaiheisia tekstejä vähän niinku huussihengessä. Olohuone oli haastava tapaus ison tilan vuoksi. Kuten aiemmin kerroin samaa tapettia ei riitä edes pienen huoneen tapetointiin saati sitten, että saisin olohuoneesta edes takaseinän samaa väriä. Niinpä päätin jakaa huoneen kahdeksi tilaksi tapettien puolesta.


Lattioiden suhteen en ole vielä tehnyt mitään ratkaisuja. Pinnat ovat ihan ok tuollaisenaankin, mutta osasta kohtaa kuluneempia. Ainakin tuo vessan lattia näyttää tuossa kuvassa aika karulta..


Keittiön ja makuuhuoneen päätyseiniä olen yrittänyt maalata valkoiseksi akryylivärillä. Menossa on neljäs kerros väriä ja kuviot kuultavat edelleen itsepintaisesti läpi.

Tapetointi olisi todellakin ollut helpompi ratkaisu, mutta minkäs teet kun ei paperi riitä. Nyt palloilen kahden vaihtoehdon välillä: maalatakko vielä viides kerros ja toivoa parasta vai luovuttaa ja palata alkuperäiseen suunnitelmaan valkoisesta tapetista.

7 kommenttia:

 1. Vessan tekstiseinä on tosi kiva! Hmm, pitänee harkita omaan Lundby-vessaan samaa...

  Oletko katsellut printattavia tapetteja ollenkaan? Niistä löytyy myös lattiamalleja reilusti!

  Jos akryyli ei potki niin kokeile ihan valkoista huonekalu/seinämaalia? Niitä saa esim. Prismasta ihan pieninä parin euron purkkeina ja jo yksi kerros kunnon paksua maalia peittää tapettien kuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ideaa saa vapaasti hyödyntää omassaan!

   Kiitoksia hyvistä vinkeistä sekä maalin että lattian suhteen. Mustavalkonen toimistoprintterini ei ihan tapettien tulostamiseen sovellu, mutta pidän mielessä! Rakastuin kyllä noihin skräppäyspapereihin kun ovat niin paksua paperia.

   Poista
 2. hyviä tapetteja/lattioita on kuvioidut kontaktimuovit, siitä käteviä että ei tarvi liimata erikseen. ja kannattaa tapetteja myyvistä liikkeistä kysellä jotain jämärullia tai sitten käytöstä poistettuja niitä sellasia isoja kansioita missä on näytepaloja tapeteista. ainakin täällä paikallisesta liikkeestä sain tuollaisen kansion käyttööni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkeistä! Tuo kontaktimuovi on itse asiassa mulla hankintalistalla kunhan jaksaisin polkea tuonne hiukan kauemmas rautakauppaan, mistä sitä pitäis löytyä... Sitä kontaktia oon suunnitellu myös huonekalujen päällystämiseen :)

   Poista
 3. Suosittelisin seinien pohjamaalausta ihan gessolla (Tiimarista kohtalaisen iso pönikkä alle kympillä). Toimii hyvin pohjamaalina, peittää sujuvasti tapetin kuvioinnit. Olisinpa tiennyt tästä ennen kuin itse aloin yhtä nukkisprojektia sutimaan maalilla. Seinässä 4-5 kerrosta maalia ja alkuperäinen kuvakauhistus yhä näkyy. Heikosti, mutta näkyy kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Itse maalasin makuuhuoneen seinät valkoiseksi, ensin pohjalle valkoista kalustemaalia pari kerrosta ja päälle akryylimaalia yksi kerros. Hyvin peittyi kuviot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maalausvinkeistä! Vielä minä nuo kuviot selätän, sen verran on perfektionistin vikaa, ettei niitä voi tuollaiseksikaan jättää.

   Poista